ВНЖ, ПМЖ і громадянство Португалії

ВНП в Португалії – фінансово-незалежні іноземці

Ця програма імміграції в Португалію ідеально підійде для IT-фахівців, програмістів, моряків та інших фахівців вільних професій, а також для підприємців, що мають пасивний дохід.

Для цієї програми немає вимог до купівлі нерухомості або інвестицій. Досить підтвердження оренди житла в Португалії і наявність фінансових коштів на рівні 580 € в місяць на кожного дорослого заявника і 30% від зазначеної суми на дітей до 18 років.

Віза інвестора, підприємця (Golden visa)

Іноземець може отримати дозвіл на проживання в Португалії шляхом інвестування в нерухомість, економіку країни або створивши робочі місця для місцевих жителів.

Способи отримання Золотої візи в Португалії:

  1. Покупка нерухомості та/або земельної ділянки (від 350 000 євро.)
  2. Інвестиції в економіку (від 250 000 євро)
  3. Відкриття підприємства та створення робочих місць
    Докладно »

Робоча імміграція в Португалію

Внутрішньокорпоративний перевід співробітника

Ця категорія для іноземних громадян, які переїжджають до Португалії в складі міжнародних компаній, або з метою професійної підготовки, або працюють в компанії або групі компаній, створених в Португалії або в іншій країні.

Блакитна карта Євросоюзу (ЄС Blue Card)

Іноземець може отримати право на проживання на підставі отримання Блакитної карти «ЄU Blue Card», якщо він відповідає загальним вимогам імміграційного законодавства за умовами програми Блакитна карта ЄС:

Возз’єднання сім’ї в Португалії

Члени сімей громадян Португалії та інших країн ЄС, а також іноземців, які законно проживають на території країни, можуть іммігрувати до Португалії на цій підставі.

Члени сім’ї, які мають право на возз’єднання:

  • чоловік (дружина);
  • неповнолітні діти і діти чоловіка (дружини), в тому числі прийомні;
  • члени сім’ї, які об’єктивно не в змозі самостійно піклуватися про себе через стан здоров’я, і знаходяться під опікою;
  • батьки і батьки чоловіка (дружини), що матеріально залежать від заявника і старше 65 років, при наявності місця проживання в Португалії.

Податковий резидент Португалії

Португалія входить в список «Кращі податкові резиденції Європи» і пропонує низький корпоративний податок (Мадейра -5%), спеціальний статус non-habitual resident.

Читайте також:  Вид на Проживання, ПМЖ і громадянство Австрії

Згідно з умовами програми NHR (Non-Habitual Resident) нові резиденти звільняються від податків на 10 років на більшість видів доходів, які надходять з іноземного джерела або які обкладаються податком в іншій країні.

Отримання ПМЖ Португалії

Після проживання на території Португалії протягом п’яти років на законних підставах можна отримати постійний вид на проживання, строком на п’ять років, і який в подальшому можна продовжувати на такий же термін.

Отримання громадянства Португалії

Проживання на території Португалії більше 6 років зі статусом ВНП (Autorização de Residência) дає іноземцю право запросити громадянство Португалії.

Загальні вимоги до претендентів на отримання громадянства Португалії:

  1. Чинний дозвіл на перебування в країні;
  2. Висока інтеграція в португальське суспільство;
  3. Бездоганна особиста репутація (відсутність судимостей, заборон на в’їзд до Португалії, депортацій);
  4. Знання національної мови на хорошому рівні;
  5. Можливість самостійного фінансового забезпечення.

Оцініть статтю!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Голосів ще немає)
Loading...
Загрузка...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code