Вид на проживання, ПМЖ і громадянство Німеччини

Якщо ви вирішили іммігрувати до Німеччини з метою: проживання, навчання, роботи, ведення бізнесу, тоді обов’язково прегляньте цю інфорамцію.

Бізнес–імміграція в Німеччину

Іноземець може отримати дозвіл на перебування з метою ведення підприємницької діяльності на території Німеччини в тому випадку, якщо:

  • у цьому існує зацікавленість або потреба з боку регіону;
  • передбачається, що обраний рід діяльності зможе позитивно вплинути на економіку в цілому;
  • у заявника є відповідне фінансування для ведення бізнесу.

Мінімальна сума інвестицій у свою справу законодавчо не встановлена.

Робоча віза до Німеччини / Blue card EU (блакитна карта ЄС)

При наявності трудового контракту з німецьким роботодавцем можлива імміграція до Німеччини на підставі працевлаштування.

Для отримання робочої візи німецький роботодавець повинен одержати дозвіл на роботу, із залученням Федерального агентства зайнятості ФРН. Серед іншого потрібно довести, що серед жителів Німеччини немає відповідних кандидатів на це місце.

Спрощеним варіантом робочої візи є отримання, так званої, блакитної карти ЄС (Blue Card EU). Вона була створена для висококваліфікованих працівників.

Блакитна Карта ЄС може бути видана іноземним громадянам з країн, що не входять до Євросоюзу, якщо:

  • вони мають визнану вищу освіту і не менш ніж п’ятирічний досвід роботи за професією, якою вони припускають займатися на території ФРН;
  • мають робочий контракт у Німеччині з річним розміром заробітної плати не менше 49,600 Євро.

Возз’єднання сім’ї в Німеччині

До цієї групи належить:

  • возз’єднання з чоловіком або одностатевим партнером;
  • укладення шлюбу і подальшого постійного проживання в Німеччині;
  • возз’єднання неповнолітніх дітей з батьками;
  • возз’єднання батька з дитиною-громадянином Німеччини;
  • возз’єднання інших членів сім’ї.

Постійний вид на проживання в Німеччині

Після проживання на території Німеччини протягом п’яти років на законних підставах можна отримати постійний вид на проживання. У деяких випадках п’ятирічний термін може бути скорочений, зокрема — для випускників німецьких Вузів, учасників програми Blue Card EU, висококваліфікованих фахівців.

Як отримати громадянство Німеччини

Законодавство передбачає можливість отримати паспорт громадянина Німеччини:

  • на підставі походження, якщо один або обидва батьки є громадянами Німеччини;
  • на підставі народження на території Німеччини, за умови, що батьки є резидентами Німеччини і проживають в країні не менше 8 років;
  • на підставі шлюбу з громадянином (право на отримання громадянства набувається після двох років шлюбу і трьох років проживання на території країни);
  • натуралізація — в загальному порядку можлива через 8 років законного проживання в Німеччині.
Читайте також:  Вид на Проживання, ПМЖ і громадянство Великобританії

Оцініть статтю!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Голосів ще немає)
Loading...
Загрузка...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code